Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Image

Meriveden Laempoetila Pori


Meriveden Lämpötila Pori

Meriveden Lämpötila Pori

Yleiskatsaus

Pori on kaupunki Suomessa, joka sijaitsee Selkämeren rannalla. Meriveden lämpötila Porissa vaihtelee vuodenaikojen mukaan, kylmimmillään talvella ja lämpimimmillään kesällä. Kaupungin sijainnin vuoksi Pohjanlahdella myös tuulensuunta ja -nopeus voivat vaikuttaa veden lämpötilaan.

Kesä

Kesäkuusta elokuuhun meriveden lämpötila Porissa on yleensä miellyttävä uimiseen ja muihin vesiurheilulajeihin. Lämpötilat vaihtelevat yleensä 16–20 celsiusasteen välillä, vaikka ne voivat joskus nousta jopa 22–24 asteeseen. Tuulinen sää ja rannikkovirtaukset voivat kuitenkin johtaa hieman viileämpiin lämpötiloihin.

Syksy

Syyskuussa meriveden lämpötila alkaa laskea, kun ilma lämpenee. Lämpötilat ovat yleensä 12–16 celsiusasteen välillä, ja ne voivat laskea nopeasti lokakuuhun mennessä. Uiminen on edelleen mahdollista kuivina ja aurinkoisina päivinä, mutta vesi voi olla viileää erityisesti pitkiä aikoja vedessä.

Talvi

Marraskuusta maaliskuuhun merivesi Porissa on liian kylmää uimiseen. Lämpötilat laskevat jäätymispisteen alapuolelle, ja meri jäätyy usein talvikuukausina. Jään paksuus voi vaihdella vuosittain riippuen talven ankaruudesta.

Kevät

Huhtikuussa ja toukokuussa meriveden lämpötila alkaa taas nousta. Lämpötilat ovat kuitenkin edelleen viileitä, yleensä 4–8 celsiusasteen välillä. Uiminen ei yleensä ole suositeltavaa, mutta rannalla kävely tai muu ranta-aktiviteetti voi olla miellyttävää lämpiminä kevätpäivinä.

Muuttujat

Meriveden lämpötila Porissa voi vaihdella useiden tekijöiden vuoksi, mukaan lukien: * Tuulensuunta: Etelän ja lounaan tuulet tuovat yleensä lämpimämpiä vesiä, kun taas pohjoisen ja idän tuulet tuovat kylmempiä vesiä. * Rannikkovirtaukset: Merivirrat voivat kuljettaa lämpimämpiä tai kylmempiä vesiä rannikon ympäri. * Vuodenaika: Kuten aiemmin mainittiin, meriveden lämpötila Porissa vaihtelee huomattavasti vuodenaikojen mukaan. * Ilmastonmuutos: Pitkällä aikavälillä ilmastonmuutos voi johtaa meriveden lämpötilan nousuun Porissa ja muualla maailmassa.


Comments